Wilderszijde, landschap van ontmoetingen.

Nog voor de gemeente Lansingerland bestond, waren er al ideeën voor de ontwikkeling in de Boterdorpse polder tussen de Boterdorpseweg en de Wildersekade. Deze locatie bij groen en water, bij dorp en stad, aan de zuidkant van Bergschenhoek en ten noorden van Rotterdam zou een goede plek zijn om te wonen. De crisis gooide echter roet in het eten. Maar het idee bleef en resulteerde in 2020 in een masterplan met grote groene, landschappelijke, duurzame en stedenbouwkundige ambities. Wilderzijde wordt een landschap van ontmoetingen, toekomstbestendig en voor iedereen.

De student die uit huis gaat en op zichzelf gaat wonen, de timmerman, politieagent of leerkracht die eindelijk een huis kan kopen, het jonge gezin dat groter gaat wonen, het oudere stel dat van huis naar appartement gaat en het gezin dat hier hun sociale huurwoning vindt. Wilderszijde wordt een gebied waar iedereen zich thuis voelt, waar iedereen kan wonen en de bewoners elkaar ontmoeten. Daarom worden hier zowel koop- als huurwoningen gebouwd, in allerlei soorten, formaten en stijlen. Uiteindelijk telt Wilderszijde zo’n 2.700 woningen, verdeeld over de deelgebieden Groenwijk, Waterwijk en Polderwijk. Deze huizen worden gefaseerd verkocht, verhuurd en gebouwd.

Centrale ligging

Wilderszijde ligt centraal in de randstad. Rotterdam, Delft en Zoetermeer liggen om de hoek. 

Bereikbaarheid

 

Bij Wilderszijde vind je alles. Zowel groen als water en zowel dorp als stad. Wilderszijde ligt aan de zuidzijde van Bergschenhoek in Lansingerland en ten noorden van Rotterdam. Rondom vind je de Boterdorpseweg (N471), de N209, de hogesnelheidslijn (HSL), het Annie M.G. Schmidtpark en Park de Polder. De Wildersekade, de gemeentegrens met Rotterdam, bevindt zich aan de zuidwestzijde.

Metrostation Rodenrijs ligt op minder dan één kilometer van Wilderszijde. Stap in de Randstadrail en je staat in 9 minuten in Rotterdam en in 23 minuten in Den Haag. De ZoRo-lijn tussen Zoetermeer en Rotterdam stop direct aan de westzijde van Wilderszijde. Aan de Boterdorpseweg stap je op de bus naar TU Delft. Daarnaast ligt Wilderszijde aan de snelfietsverbinding tussen Zoetermeer en Rotterdam, en aan de recreatieve fietsroute het Polderpad. Wil je liever met de (deel-)auto? Direct aan de oostzijde ligt de aansluiting op de N209 en de (toekomstige) A16. Tenslotte ligt Rotterdam The Hague Airport om de hoek en is binnen 15 minuten bereikbaar.

Interactieve kaart

Als jij kiest voor een woning in Wilderszijde, is het goed om te weten dat je in de nabijheid van Rotterdam The Hague Airport gaat wonen. Ten noord-westen van de wijk ligt de HSL en in het zuiden van Wilderszijde wordt gewerkt aan het beter bereikbaar maken van de randstad door de verlenging van de A16 naar de A13.

De ontwikkeling Wilderszijde voldoet aan alle regelgeving en eisen voor het bouwen van woningen. Het bestemmingsplan met alle benodigde onderzoeken is onherroepelijk vastgesteld. Wij doen ons uiterste best om jou te voorzien van alle relevante informatie die nodig is bij het maken van de keuze voor Wilderszijde. Op onze website proberen we goed de sfeer over te brengen van de wijk. Kijk gerust verder op de website en ga vooral Wilderszijde buiten beleven!

LANDSCHAP VAN ONTMOETINGEN

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de gebiedsontwikkeling. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.