Landschap van ontmoetingen

Wilderszijde is een landschap van ontmoetingen – tussen mensen, levensstijlen, recreëren en wonen, natuur, dorp en stad. In Wilderszijde geniet je van het dorpse leven met Rotterdam en Delft op fietsafstand. In Wilderszijde vind je straks een mix van woningtypes in verschillende prijscategorieën. Maar Wilderszijde is meer dan wonen – in Wilderszijde woon, werk, beweeg en ontspan je in het groen. Mensen ontmoeten elkaar op uitnodigende bankjes, bij sporttoestellen, langs het water of in de moestuin. Er komen creatieve speelplekken voor kinderen en gezellige winkeltjes. Daarnaast komen er ook kinderdagverblijven, kleinschalige detailhandel, horeca en meer.

Beleef de polder

Wilderszijde wordt omringd door groen. Park de Polder – het meest zuidoostelijke deel van Wilderszijde – is een park waar je de oorspronkelijke polder met zijn unieke planten en dieren in terugziet. Vanaf het fietspad dat erlangs loopt, het ‘wilgenlaantje’, kijk je op de kerk van Bergschenhoek. Dit wilgenlaantje sluit straks aan op de fietsroute over het Polderpad, een groene fietsroute tussen de rivieren de Schie en de Rotte. Via deze route ben je zo in het Lage en Hoge Bergse Bos en bij de Rottemeren. Het Hoge Bergse Bos is een interessant gebied voor actieve sportbeoefenaars. Het Lage Bergse Bos is een bosrijk gebied afgewisseld met open stukken land en water, geliefd bij wandelaars. Je vindt er ook het veenriviertje de Rotte: naamgever van Rotterdam. Dit eeuwenoude riviertje is de ruggengraat van recreatiegebied de Rottemeren: een mozaïek van bossen en waterplassen waar je lekker kunt zwemmen of varen. Een bezoekje waard!

In het 60 ha grote Annie M.G. Schmidtpark, op de grens van Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek, kun je wandelen en fietsen, sporten en recreëren. Bijzonder aan het park is het gedenkbos. Voor kinderen is er de natuurspeeltuin de Tuin van Floddertje en het skatepark. Ook zijn er regelmatig leuke activiteiten en festivals. Centraal in het park ligt het zwembad. Aan de andere kant van Wilderszijde vind je het Schiebroekse Park, de Vlinderstrik en Natuurpark Schieveen, met een Belevenisboerderij. Hier, op het Rotterdams platteland kun je bijzondere weidevogels spotten als de grutto, lepelaar en tureluur. Ga zelf op verkenning uit of ga mee met een excursie van Natuur- en Vogelwacht Rotta in Bergschenhoek. Leuk voor jong en oud!

Gezellig eten en drinken

Gezellig uit eten? In Wilderszijde komt op kleine schaal ook horeca. En in het centrum van Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek is natuurlijk ook genoeg lekkers te vinden. Geniet bijvoorbeeld van sushi in Berkel en Rodenrijs. Meer van Italiaans eten of hou je van vis? Ook dat is te vinden in Berkel en Rodenrijs. Voor een lekkere borrel is er ook genoeg keus! Ook in Bergschenhoek kun je terecht voor heerlijke gerechten, maar ook voor een goede wijn of lekkere cocktails. 

Winkels in de buurt

In Wilderszijde is bovendien plek voor een diversiteit aan ondernemers. Van horeca-uitbaters en winkeliers tot creatieve en sportieve ondernemers. Je boodschappen doe je straks gewoon bij de buurtsuper in Wilderszijde of bij een van de andere winkeltjes. Wil je wat anders? Het centrum van Bergschenhoek heeft volop winkels en bedrijven, waar je terecht kunt voor een gericht advies op het gebied van wonen, kleding, reizen, fotografie, bloemen, persoonlijke verzorging, diverse kappers en nog veel meer! In Berkel en Rodenrijs vind je nog veel meer winkels en leuke boetiekjes. 

Een actieve gemeenschap

Een lokale omroep, een jeugdspeelweek, heel veel sportverenigingen en verrassende optredens: in de gemeente Lansingerland is altijd wat te doen. Je leest er alles over in Hart van Lansingerland en de Heraut, de lokale kranten. Straks gewoon thuis bij je in de bus in Wilderszijde, maar nu al online te bekijken.

Scholen, sport(vereniging) en gezondheid

In Wilderszijde komen straks twee basisscholen, een sporthal, een gezondheidscentrum en een sociaal-cultureel ontmoetingscentrum.

Scholen
Er zijn er al een aantal (basis)scholen in de buurt! Aan de rand van de wijk Wilderszijde vind je 3 middelbare scholen, maar er zijn er meerdere in de gemeente Lansingerland. Bekijk hiervoor de VO-Gids

Sportvereniging
Er zijn ontelbare sportverenigingen en clubs in de buurt, van voetbal- en tennisverenigingen tot dansverenigingen en van vechtsportclubs en hardloopclubs tot fitnessclubs. Zelfs zwemmen behoort tot de mogelijkheden. Kijk voor een actueel overzicht op Lansingerland Beweegt.

Gezondheidscentrum
Voor het gezondheidscentrum is 1.100 m2 gereserveerd op een centrale plek in de wijk. Zoals de naam zegt gaat het hier over gezondheid. Je vindt er dus niet alleen huisartsen en tandartsen, maar ook andere welzijnspartijen.

LANDSCHAP VAN ONTMOETINGEN

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de gebiedsontwikkeling. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.