Woningaanbod

Het actuele woningaanbod vind je op de website van de ontwikkelaars: Thuis in Wilderzijde (BPD/Batenburg) en Spetterend wonen in Waterwijk (OCW).

  • Deelplan Buyten is gereed en opgeleverd. 
  • Op 29 juni 2023 gaat fase 1 van Spetterend wonen in Waterwijk in verkoop. Deze fase is inmiddels verkocht.
  • Op 5 juli 2023 is de website Thuis in Wilderszijde gelanceerd door BPD l Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Batenburg Vastgoed.
  • Op 7 december 2023 is fase 2 van Spetterend wonen in Waterwijk in verkoop gegaan.

Woonprogramma en projecten

In Wilderszijde komen diverse woningtypen, zowel koop als huur. Wanneer, hoe en waar is nu nog niet exact duidelijk. Wel is duidelijk dat er ca. 60 – 70% grondgebonden woningen en 30 – 40% appartementen komen. Ook is bekend dat hiermee 25% sociale woningen, 15% betaalbare woningen en 10% bereikbare woningen komen.

Wil je alles weten over de plannen en onderzoeken, die ten grondslag liggen aan Wilderszijde? Kijk dan op www.lansingerland.nl/wilderszijde voor onder andere het masterplan, bestemmingplan en het beeldkwaliteitsplan. Bij het bestemmingsplan vind je ook alle onderzoeken, die zijn gedaan om te komen tot dit plan (zoals woningbehoefte, geluid, verkeersonderzoek, archeologie, stikstof, milieueffectrapportage, etc).  

Gemeente Lansingerland en partners

Wilderszijde wordt ontwikkeld door de gemeente Lansingerland in samenwerking met meerdere partijen:

Waal Ontwikkeling ontwikkelt en realiseert 144 vrije sector-koopwoningen in Polderwijk onder de naam Wonen in Buyten
Ontwikkelcombinatie Wilderszijde oftewel OCW (een samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars ontwikkelt en realiseert zo’n 500 woningen in een deel van Waterwijk.
BBGZ (een samenwerking tussen BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Zondag Ontwikkeling en Batenburg Vastgoed) ontwikkelt en realiseert het grootste deel van de overige woningbouwopgaven in Groenwijk, Waterwijk en Polderwijk.

Portefeuillehouder en wethouder Simon Fortuyn: “De uitvoering van Wilderszijde heeft lang op zich laten wachten en zowel de raad als het college kijken uit naar een snelle realisatie. Het doel is dat dit de wijk van de toekomst wordt. Met de ontwikkeling van Wilderszijde maken wij de gezamenlijke duurzame en inclusieve ambities concreet. De wijk heeft groene en waterrijke opzet met energiezuinige woningen. Het is ook ontzettend belangrijk voor de enorme vraag naar (betaalbare) woningen. Tegelijk moeten we voldoen aan de kwalitatieve ambities voor Wilderszijde. Lansingerland heeft over tien jaar een groene, duurzame en toekomstbestendige wijk, op de grens van dorp en stad.”

LANDSCHAP VAN ONTMOETINGEN

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de gebiedsontwikkeling. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.